HomeTips og fejlfindingHvad sker der, når du blokerer et nummer på Android og iPhone?

Hvad sker der, når du blokerer et nummer på Android og iPhone?

Ikke alle opkald er beregnet til at blive underholdt. Jeg kan forestille mig de negative tanker, du kan få, når du modtager et opkald fra en person, der irriterer dig. Heldigvis kan du blokere numre på både Android og iPhone. Men hvad sker der, når man blokerer et nummer, og får den anden person det at vide? Find svaret her. Lad os komme i gang.

Hvad sker der med opkald, når du blokerer nogen?

Når du blokerer et nummer, er det primært almindelige telefonopkald, der påvirkes. Når du blokerer et nummer på din Android eller iPhone, vil du ikke modtage almindelige telefonopkald fra det. Det vil sige, at opkald fra det blokerede nummer automatisk bliver afvist.

På nogle netværk bliver opkaldene sendt til telefonsvareren, men bare rolig, du vil heller ikke modtage notifikationer fra telefonsvareren. Så det svarer til slet ikke at modtage opkald. Kort sagt forhindrer blokering af et nummer dem i at ringe til dig.

Blokering af kontakt er dog kun effektiv i én retning. Det vil sige, at du stadig kan kommunikere med den blokerede person fra din side, hvilket betyder, at du kan ringe til dem, selv om du har blokeret dem.

Bloker nummeropkald

Tip: Tjek 10+ måder at fikse iPhone, der ikke modtager opkald, men kan foretage dem.

Hvad sker der med beskeder efter blokering af et nummer?

Den næste store effekt af at blokere et nummer er på SMS-beskeder. Når du blokerer et nummer på Android eller iPhone, kan det pågældende nummer ikke sende dig en almindelig tekstbesked (SMS eller MMS). Selv om beskeden bliver sendt fra afsenderens side, vil du ikke modtage beskeden.

Beskeder har, ligesom opkald, en envejseffekt. Du kan sende en besked til den blokerede person, men du vil ikke modtage et svar fra den blokerede kontakt.

Bloker nummer beskeder

Hvilke andre apps er påvirket?

Blokering af et nummer via Telefon-appen, Kontakter eller Indstillinger påvirker kun almindelige opkald og beskeder på Android. Det blokerede nummer kan stadig kontakte dig på andre apps som WhatsApp, Facebook Messenger, Snapchat, Instagram osv. Du er nødt til at blokere personen separat på disse apps.

Læs også  Sådan reducerer du 5G-batteridrænning på Android og iPhone

På iOS er tingene dog lidt anderledes, da det også påvirker FaceTime og iMessage. Det vil sige, at det blokerede nummer ikke kan FaceTime eller iMessage dig på din iPhone. Desuden vil du ikke modtage e-mails fra den blokerede kontakt i Apples e-mail-app, hvis der er knyttet et e-mail-id til den blokerede kontakt.

Bortset fra FaceTime, iMessage og e-mail er der ingen andre apps, der er berørt på iOS. Du kan stadig modtage beskeder og opkald på andre apps som WhatsApp, Instagram osv. fra den blokerede person.

Tip: Lær, hvordan du bruger FaceTime-links til at ringe til folk.

Hvad sker der, når den blokerede person ringer til dig?

Når en blokeret kontakt forsøger at ringe til dig, vil vedkommende høre forskellige ting afhængigt af din operatør. Nogle vil f.eks. blive mødt af forudindspillede beskeder som “nummeret er optaget”, “nummeret er ikke tilgængeligt”, “nummeret kan ikke tage imod opkald” osv.

Ved den anden person, at du har blokeret dem?

Egentlig ikke. For det første fordi de vil høre forudindspillede beskeder, når de ringer til dig, og deres beskeder vises også som sendt. For det andet vil kontakten ikke få besked om, at du har blokeret dem. Men efter et par forsøg kan de måske gætte, at der er noget galt.

Sletter blokering af et nummer det fra dine kontakter?

Nej, det gør det ikke. Blokering af et nummer sletter det ikke fra dine kontakter. Hvis du beslutter dig for at fjerne blokeringen af nummeret i fremtiden, vil det stadig være tilgængeligt i dine kontakter.

Hvad sker der, når du ophæver blokeringen af et nummer?

Når du har ophævet blokeringen af et nummer, vil kontakten igen kunne ringe til dig og sende dig beskeder. Du vil dog ikke modtage de beskeder, der blev sendt, da nummeret var blokeret. På samme måde kan du ikke se detaljer om opkaldshistorikken for det blokerede nummer, når du har fjernet blokeringen.

Læs også  De 9 bedste tips til at bruge udklipsholderen på Samsung Galaxy-telefoner

Sådan blokerer du et nummer på en Android-telefon

1. Åbn appen Telefon på din Android-telefon.

2. Tryk på den kontakt, du vil blokere. Det kan være nødvendigt at trykke på profilbilledet for at åbne kontakten.

Bloker nummer Android-telefon-app

3. Tryk på ikonet med de tre prikker, og tryk på indstillingen Bloker numre.

Bloker nummer Android-telefon

Sådan ophæver du blokeringen af et nummer på en Android-telefon

1. Åbn appen Telefon.

2. Tryk på ikonet med de tre prikker, og vælg Indstillinger.

Bloker nummer Android-telefon App-indstillinger

3. Tryk på Bloker numre. Her vil du se listen over blokerede numre. Tryk på X- eller -ikonet ved siden af den kontakt, du vil fjerne blokeringen fra.

Blokeringsnummer Fjern blokering Android

Tip: Se andre måder at fjerne blokeringen af et nummer på en Android-telefon.

Sådan blokerer du et nummer på iPhone

1. Start telefon-appen på din iPhone.

2. Åbn den kontakt, du vil blokere. Rul ned på kontaktinfoskærmen, og tryk på Bloker denne opkalder.

Block Number Iphone

Sådan ophæver du blokeringen af et nummer på iPhone

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone.

2. Gå til Telefon > Blokerede kontakter.

Bloker nummer iPhone-kontakter

3. Du vil se alle de blokerede numre. Tryk på Rediger øverst, og tryk på ikonet (-) Fjern ved siden af det nummer, du vil fjerne blokeringen fra.

Bloker nummer iPhone Fjern blokering

Sig farvel til uønskede opkald

Jeg håber, at du har fået svar på alle dine spørgsmål om, hvad der sker, når du blokerer et nummer på Android eller iPhone. Hvis du ikke vil tage det barske skridt at blokere nogen, kan du slå lyden fra på et nummer på iPhone og Android. Og hvis du kun vil blokere spamopkald, kan du gøre det ved hjælp af funktionen Silence unknown callers på iPhone.

<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>